Sikker rejse i Frankrig

Historien blandt bygningerne. Espresso i solen. Smukke vinmarker. Ski i alperne. Der er rigtig mange ting at opleve, at når man er i Frankrig. Nogen planlægger hele turen inden, de tager afsted, andre lader oplevelserne komme til dem, når de først er i Frankrig. Fælles for os alle sammen er, at vi bruger vores mobiltelefoner en del, når vi er på ferie. 

Der er mange ting at tænke over, båden inden man tager afsted, og mens man er på ferie. Alle tænker over pas, transport, tøj, hoteller osv., men hvor mange tænker over deres it-sikkerhed på ferien? Desværre ikke nok. 

Det er vigtigt at have styr på sin it-sikkerhed, og der er en række ting, man kan gøre både før og efter, man tager afsted. Ved at følge nogle små og simple råd, kan man nemt beskytte sig selv og nyde sin ferie uden bekymringer. 

Inden du tager afsted, så skal du huske at opdatere din mobil. Du skal have opdateret operativsystemet og alle de apps, du har. På den måde sikrer du dig, at din mobils software indeholder de nyeste sikkerhedsrettelser.

Når du er i Frankrig, så vil du komme til at opholde dig på mange offentlige steder, f.eks. museer, caféer, restauranter, transportmidler mfl. Her skal man være opmærksom på to ting.

Man skal være opmærksom på offentlig tilgængeligt wifi og hotspots. Disse netværksforbindelser kan være usikre eller decideret farlige, hvis det er forbindelser, der er blevet sat op af hackere. Hackere vil nogle gange lave deres eget wifi eller hotspot offentlige steder, hvor der færdes mange mennesker, i håb om at der er nogen, der forbinder til dem. Så kan hackerne få adgang til deres online trafik og i værste fald få adgang til personlige oplysninger. 

Nogle mobiler vil automatisk søge efter og tilkoble sig tilgængelige wifis. Den funktion skal du slå fra, så du undgår at koble på en masse forskellige wifis eller hotspots. 

Hvis du er tilknyttet et offentligt wifi eller hotspot, så undgå at indtaste personlige oplysninger og foretage køb af varer online. Hvis hackere kan se din aktivitet online, så kan de nemt få fat i følsomme oplysninger, hvis du f.eks. indtaster dine kreditkortinformationer på en hjemmeside. 

Du skal også være opmærksom på at have din mobil på dig hele tiden, du må aldrig lægge den fra dig uden at have øjne på den. Du kan være så uheldig, at nogen stjæler den eller installerer malware på den, mens du kigger væk. 

De fleste af os bruger navigationstjenester som Google Maps, når vi skal finde gode caféer eller restauranter i nærheden. Når du har fundet frem til det perfekte spisested, eller måske turistattraktion, så husk at slå den funktion fra, som følger mobilens lokation.