Teknologiens beskytter: Få en VPN og øg din sikkerhed, når du færdes på nettet

Internettet er en fantastisk opfindelse, der har revolutioneret verden og den måde, vi lever på. Vi kan shoppe online og få leveret vores bestilling dagen efter, vi kan sende mail og pludselig rykke arbejdet væk fra kontoret for at få en hverdag til at hænge sammen.

Men selvom internettet giver os flere muligheder end nogensinde før, er vores sikkerhed udsat. I dag sker der mange hackerangreb og tyverier af personlige oplysninger, som du skal være opmærksom på, når du færdes på nettet. Heldigvis er der en løsning. Med en VPN kan du færdes sikkert og trygt på nettet, og det kan vise sig at være en god investering.

Hvad er en VPN?

En VPN er en krypteret og anonymiseret port, som du bruger, når du surfer online. Helt enkelt betyder det, at ingen kan tracke eller opspore dig på nettet, og det har en lang række fordele. Med en billig VPN vil du blandt andet beskytte dine betalingsoplysninger, når du handler online, så hackere ikke kan finde frem til personlige betalingsoplysninger og misbruge dem.

Derudover kan du også vinke farvel til målrettede annoncer, når du er på nettet. Du finder blandt andet annoncer på Facebook, der retter sig efter alt det, du foretager dig på nettet. Med en VPN bliver du helt fri for de målrettede reklamer, der for mange skaber mere tryghed og ro online.

Sådan får du en VPN

I dag er det heldigvis nemt at få fingrene i en VPN. Nogle steder finder du dem ganske gratis, mens det koster dig penge hos andre udbydere. Og her er der altså tale om, at prisen afspejler kvaliteten. Du bør derfor aldrig vælge de gratis versioner, men i stedet ofre en lille smule hvert år på at få den ultimative datasikkerhed.

Når du har fundet din VPN, vil du kunne aktivere den gennem din browser eller et tilhørende program. Der er også mulighed for at få en VPN-løsning, der giver plads til flere brugere, og på den måde kan hele familien få en sikker færden på nettet.

Tag din VPN med på ferie

En ekstra lille bonus med din VPN er, at du lige pludselig ikke skal bekymre dig om begrænset adgang til streaming, når du er i udlandet. Med en VPN kan din IP-adresse ikke spores, og det giver rig mulighed for at nyde dit favoritindhold, selvom du sidder i Spanien, Frankrig eller et tredje sted.

Omvendt kan du også bruge en udenlandsk VPN, hvis du eksempelvis gerne vil åbne for indhold på den franske Netflix. Du kan læse mere om mulighederne for en udenlandsk VPN, hvis du finder en udbyder, der giver dig muligheden for dette.