Få fradrag for din franske vinimport i Skat

Har du en lille virksomhed, hvor du importerer vin i din fritid? Så kan der være virkelig mange penge af spare til dine ture til det franske om det er til Bordeaux, Loire, Cotes de Rhone eller Alsace kan du trække din udgifter fra, hvis de er relateret til din import virksomhed. Når du importere din ven gælder det om at skabe gode relationer med vinbønderne og det gør du allerbedst ved at tage ned og besøge dem og opleve den franske vin kultur. Alle udgifter du har i den forbindelse kan du fratrække i din virksomhed, hvis du har oprettet en enkeltmandsvirksomhed. Det betyder også, at når du besøger din ynglings franske bistro på vejen kan du fratrække udgifterne til moules frites eller steak tatar. Det kan man kun blive glad for at høre for fransk vin og mad er trods alt det bedste i verden. 

Sådan opkræves skattefradrag

Generelt er der to måder at kræve skattefradrag på: det kan være det almindelige fradrag eller det ligningsmæssige fradrag. Du kan godt udnytte begge dele.

Lægeudgifter kan sprænge ethvert budget, og SKAT er gavmild med omkostningerne ved forsikringsudgifter. Det er de i det mindste i nogle tilfælde. Fradragsberettigede udgifter skal overstige 8% af din disponible bruttoindkomst for at blive opgjort, som et specielt fradrag for 2020. For at beregne de samlede arbejdsgiverbidrag og den særlige løn af skat på lønindkomst og samlede skattefradrag, skal der foretages et antal resuméer og beregninger. Fra og med 2021 stiger grænsen til 10% af den totale indkomst. Men hvis du er selvstændig og ansvarlig for din egen sygesikringsdækning, kan du muligvis trække 100% af dine omkostninger fra. Det bliver taget fra din justerede indkomst snarere end som et unikt fradrag.

Rejsefradrag

Når du arbejder i Danmark, har du ret til at modtage fradrag for transportudgifter, der dækker transport mellem dit hjem og din arbejdsplads. Dette gælder dog ikke, hvis din arbejdsgiver betaler for din rejse. Du har brug for et NemID eller en TastSelv-kode for at få adgang til dine skatteoplysninger. Bemærk, at TastSelv kun er gyldig fra og med den 1. januar 2020 og derefter fjernes som en mulighed for at logge ind.

SKATs TastSelv system 

I Danmark har Skattestyrelsen et system kaldet TastSelv. Du kan finde flere oplysninger på SKATS hjemmeside. I TastSelv kan du blandt andet ændre oplysningerne, hvis din indkomst ændrer sig i løbet af året. Rejsefradrag beregnes pr. arbejdsdag med et bestemt beløb pr. kilometer. Fradraget gives for alle kilometer, der overstiger 24 kilometer. Derfor skal du rejse mere end 12 kilometer til dit arbejde for at gøre brug af rejsefradraget.

Skattefradrag falder ind i to hovedkategorier: dem som refunderes og dem som ikke refunderes. Det betyder, at hvis du begynder at arbejde i juni, men ikke modtager indkomst før det næste regnskabsår, kan du kræve fradrag for arbejdsrelaterede udgifter, der er afholdt i juni. Hvis du har en refunderbar årsopgørelse på kr. 600, men kun skylder kr. 10 i skat, sender skattemyndigheden dig en check på kr. 590. Medarbejdere inklusive freelancerne kan kræve arbejdsrelaterede udgifter i det regnskabsår, de afholdes. På den anden side, hvis du har en ikke- refunderbar skattekredit til en værdi af kr. 750, men du kun skylder kr. 250 i skat, får du desværre ikke en check på kr. 500 svarende til saldoen på den kredit, du ikke benyttede.

Hvordan fungerer skattefradrag?

Hvis du ansætter nogen til at hjælpe dig med din ansættelse, kan du generelt ikke modtage fradrag for at ansættelsen af denne person. Når du kommer hjem fra din rejse til Frankrig skal du huske af den moms du har betalt i frankrig skal tilbage betales af de franske myndigheder og ikke de danske.